Израелската армия е започнала да пълни с морска вода тунелите на

...
Израелската армия е започнала да пълни с морска вода тунелите на
Коментари Харесай

US медии: Израел пълни с морска вода тунелите на „Хамас“ в Газа

Израелската войска е почнала да цялостни с морска вода тунелите на „ Хамас “ в Ивицата Газа, оповестяват „ Уолстрийт джърнъл “ (Wall Street Journal) и Ей Би Си (ABC News). 

Американските медии цитират неназовани публични американски представители, съобщи Ройтерс. Предполага се, че процесът ще продължи със седмици.

Израелската войска към този момент не разяснява информацията.

Откритите в Ивицата Газа тунели под лечебни заведения, джамии и други здания се употребяват от „ Хамас “ за укриване на бойци и боеприпаси, твърди Израел.

Представители на администрацията на американския президент Джо Байдън показаха опасения, че морската вода може да засегне снабдяването на Газа с питейна вода. 

Байдън отхвърли да отговори непосредствено на въпрос за наводняването на тунелите. Той разяснява единствено, че в набелязаните зони няма заложници.

Междувременно Общото заседание на Организация на обединените нации одобри резолюция за филантропично преустановяване на огъня в Ивицата Газа.

След като предходната седмица Съединени американски щати постановиха несъгласие на резолюцията, арабските и ислямските страни приканиха за изключителна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, на която да се гласоподава наново.

Резолюциите на Общото заседание не са правно обвързващи, само че посланията отразяват международното мнение, съобщи представителят на Организация на обединените нации, представен от бТВ.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР